Interkerkelijk pastoraat voor innerlijke genezing en bevrijding in
Den Haag, Zoetermeer en omgeving

Getuigenissen

Het kind in mij!

Jarenlang voelde het alsof het kind in mij en mijn volwassen ik tegenover elkaar stonden in mijn binnenste. Op momenten wanneer ik emotioneel onstabiel was, ervoer ik dat het kind in mij de overhand kreeg. Ik maakte dan onverantwoordelijke keuzes vanuit een overlevingsmechanisme.

Lees verder »


Bevrijd van angst

Als ik terugkijk op mijn leven dan zie ik dat angst altijd al een rol heeft gespeeld. Dit is ontstaan door diverse gebeurtenissen. Naarmate ik ouder werd en er steeds meer lasten bijkwamen, kreeg de angst steeds meer vat op mij. Dit is een geleidelijk proces geweest en sluipt er veelal onbewust in. Twee jaar geleden kreeg ik een zware burn-out wat mij en mijn leven compleet tot stilstand heeft gebracht. Een burn-out gaat vaak gepaard met paniekaanvallen en ik had daar ook last van. Ik werd een slaaf van angst.

Lees verder »


In vrijheid verder leven!

Ondanks een overwegend liefdevolle opvoeding en jeugd, zijn er ook in mijn leven veel pijnpunten geweest, afwijzing, gevoelens van minderwaardigheid, allerlei angsten, gevolgen van foute keuzes, diverse nare gebeurtenissen ... Veel was en werd al pratende begrijpelijk, maar er waren ook een aantal niet te herleiden angsten, wellicht via de voorgeslachten binnengeslopen? Tijdens het traject bij Gods Liefde Maakt Vrij werd alles benoemd en in gebed bij God gebracht, allerlei wonden werden ‘verzorgd’, allerlei gebondenheden verbroken - en Hij was erbij. Tranen gehuild, maar ook tranen gelachen.

Lees verder »


De kracht van vergeven en belijden

In september 2020 was mijn eerste afspraak met de pastoraal werkers van de Stichting Gods Liefde Maakt Vrij. Omdat ik zelf help in een herstelbediening en mensen door een bevrijdingstraject wil leiden, kan ik dit alleen maar doen als ik zelf geheel vrij ben. En wat was dit bijzonder. Ik ben er open ingestapt, maar merkte al gauw dat ik nog heel wat zaken moest opruimen in mijn hart.

Lees verder »


Vrij van kwelling van angst

Dankbaar ben ik voor het doorlopen van de vragenlijst en het gebed dat ik kreeg van de mensen van Gods Liefde Maakt Vrij. Ik ben bevrijd van een kwelling voor angst en de dood die me regelmatig in de greep hield, doordat ik mijn moeder zag sterven als 11-jarig kind aan een hartaanval.

Lees verder »


De hemelpoorten zijn opengegaan

Het traject met Gods Liefde Maakt Vrij was voor mij een hele warme en fijne ervaring waarin er oprechte en pure intenties waren naar mij toe door het hele traject heen. Vooraf aan het traject had ik veel last van nachtmerries en slaapproblemen. Tijdens de gesprekken heb ik veel verteld en werd er geluisterd, die erkenning was voor mij heel waardevol en de tijd die er in mij werd gestoken betekent heel veel voor mij.

Lees verder »


In contact staan met je gevoel…

Nooit geweten wat dat was. 32 Jaar lang was dit een raadsel voor me. Hierdoor heb ik keuzes gemaakt die op zijn zachts gezegd niet handig waren. Op een dag leek alles in mijn leven te ontploffen. En ik bleef maar malen en analyseren waar het is misgegaan en kwam er niet uit. Was zo in en in verdrietig over het leed dat er was in mijn leven. Ik verdronk in mijn verdriet..

Lees verder »


Bevrijd van een seksverslaving

Ik ben een jonge vrouw van 30 jaar. Vanaf mijn tienerjaren heb ik geprobeerd om de leegte in mijn hart te vullen door steeds weer een nieuwe vriend te nemen. Hierdoor ben ik uiteindelijk verslaafd geraakt aan seks. Ik voelde mij heel schuldig en daardoor kon ik niet meer genieten van het leven, kon ik ook niet meer blij zijn en voelde mij depressief. En natuurlijk stond het ook tussen mij en God in.
Maar Gods Liefde heeft mij vrij gemaakt van iedere gebondenheid. En ik ervaar weer zijn Vreugde, Blijdschap, Vrede en Rust. Ik voel mij waarlijk vrij en dans nu weer voor God…..
Graag vertel ik je mijn verhaal.

Lees verder »


“Gods liefde maakt vrij”

De bovenstaande zin lijkt voor mij als een diamant: vanuit diverse hoeken zie je weer andere schitteringen als je ernaar kijkt. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook met Gods liefde zo is.
Ik geloof dat God, wat mijn leven betreft, in seizoenen werkt. Elke keer is Gods liefde weer anders en laat Hij weer iets zien wat genezen kan worden.
Zo ben ik vorig jaar ook de pastorale gesprekken ingegaan. Mede dankzij de liefdevolle benadering vanuit het team ontdek je een hoop over jezelf en je verleden.
Zo ben ik me nooit heel erg bewust geweest wat afwijzing en manipulatie voor schade heeft berokkend in mijn leven. Als kind had ik een dominante vader en een moeder die vanuit haar verwondingen en emoties manipuleerde. Juist in de jaren, die zo belangrijk zijn voor je verdere leven, was het soms overleven.

Lees verder »


Bevrijd van depressie

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen.
Jarenlang ben ik zwaar depressief geweest. Het leven bood mij niets meer en ik was wanhopig. Ik dacht zeer negatief over mijzelf en perioden lang dacht ik alleen maar aan de dood. Ik heb in die tijd alle antidepressiva uitgeprobeerd die voorhanden waren. Door de medicijnen leefde ik als een zombie. Ik had totaal geen gevoelens meer.
De artsen vertelden mij dat ik er maar mee moest leren leven. Er zouden erfelijke factoren zijn. Ik zou nooit genezen.

Lees verder »


Bevrijd van het occulte

Ik ben een vrouw die geboren is in een Indisch/Nederlands gezin, waar ik al op zeer jonge leeftijd in contact kwam met de occulte wereld. Ik hoorde verhalen over geesten en de stille kracht, zoals men die in Indonesië beleeft. Angstig gemaakt door mijn familie met de verhalen over bovennatuurlijke krachten en het geloof dat sommigen het zogenaamde derde oog hebben en hierdoor gebeurtenissen kunnen afdwingen, ben ik opgegroeid met angst voor de onverklaarbare wereld om mij heen. Ook oorlogstrauma's hebben mijn familie gevormd en dit heeft zich vooral geuit in een zeer harde, contactarme en liefdeloze opvoeding zonder ruimte om kind te zijn. Zo groeide ik op als een lege, angstige volwassene zonder echte identiteit en zonder werkelijk besef van liefde.

Lees verder »


Bevrijd van de angst voor afwijzing

Ongeveer een jaar geleden ben ik bij ‘Gods liefde maakt vrij’ geholpen. Het was een heel intensieve maar zeer bemoedigende periode. We hebben eigenlijk heel mijn leven doorgesproken en ook doorgebeden (of hoe je dat ook noemt).
Door over allerlei gebeurtenissen en gevoelens te praten kwam ik erachter dat er veel negatieve gedachten over mijzelf en anderen zijn ontstaan die ik ook ben gaan geloven. Zo ontstond mijn eigen waarheid over mijzelf en over anderen. Niet zo’n positieve waarheid…. Logisch dat ik ook weer op een daarbij behorende manieren ben gaan reageren. Zo was ik bijvoorbeeld erg bang geworden om afgewezen te worden. Ik kwam erachter dat ik door die angst altijd ben gaan doen wat anderen wilden dat ik deed. Dan zouden ze altijd tevreden over mij zijn en me niet afwijzen, zo dacht ik. Tegelijk was ik natuurlijk nooit tevreden over mijzelf. Logisch eigenlijk want ik deed dus zelden wat ik zelf het liefst wilde. Ik was altijd bang om eigen keuzes te maken. Dat had ik thuis ook niet geleerd. Ik koos wat mijn vader, moeder, de kerk, en later mijn man of mijn kinderen of vrienden wilden.

Lees verder »


Genezen van angst

Op een dag liet God mij een herinnering zien die ik ver had weggestopt.
Als meisje was er thuis erg veel spanning. Toen ik 17 jaar was en naar een kennismakingsweek van school ging, was het de bedoeling dat we op de laatste avond een toneelstukje zouden opvoeren. Ik wilde niet meedoen en kroop in mijn bed. Ik voelde me angstig en machteloos. Met de leraren die bij mijn bed kwamen kon ik niet praten.

Lees verder »