Interkerkelijk pastoraat voor innerlijke genezing en bevrijding in
Den Haag, Zoetermeer en omgeving

In vrijheid verder leven!

Ondanks een overwegend liefdevolle opvoeding en jeugd, zijn er ook in mijn leven veel pijnpunten geweest, afwijzing, gevoelens van minderwaardigheid, allerlei angsten, gevolgen van foute keuzes, diverse nare gebeurtenissen ... Veel was en werd al pratende begrijpelijk, maar er waren ook een aantal niet te herleiden angsten, wellicht via de voorgeslachten binnengeslopen? Tijdens het traject bij Gods Liefde Maakt Vrij werd alles benoemd en in gebed bij God gebracht, allerlei wonden werden ‘verzorgd’, allerlei gebondenheden verbroken - en Hij was erbij. Tranen gehuild, maar ook tranen gelachen.

Het was voorjaar 2019 toen een vriendin me zomaar eens vertelde over haar betrokkenheid bij de Stichting Gods Liefde Maakt Vrij en hoe ze daar zelf ooit een heel bevrijdend gesprekstraject had doorlopen. Via de website, het aanmeldingsformulier, de vier introductie- avonden en de wachtlijst, hoorde ik per mail dat er in augustus 2020 twee vrijwilligers beschikbaar waren om binnenkort het gesprekstraject met me in te gaan, wilde ik dat nog steeds? Ja, natuurlijk! Ik kon kiezen tussen Den Haag of Zoetermeer, en koos voor Zoetermeer vanwege de korte reistijd per auto incl. parkeergelegenheid. Spannend vond ik het wel, speciaal die eerste keer in augustus... - zou ik het ‘n beetje met ‘die mensen’ kunnen vinden?

Wat een verademing: twee super lieve vrouwen - één kende ik al van de avonden in Den Haag - met wie het onmiddellijk klikte, wat een zegen! Het werd meteen een heel fijne kennismakingsochtend en vanaf die keer was er met vaste regelmaat een gespreksochtend, aan de hand van een uitgebreide questionnaire, die ik wel eens had gezien bij de Stichting Vrij Zijn. Zo passeerde mijn hele levensloop vanaf m’n geboorte de revue, en konden we bij alles stilstaan wat moeilijk en pijnlijk was (geweest), ik werd bevraagd en kon (en durfde) het vrijuit vertellen en voelde me daarbij geheel veilig bij deze twee meelevende zussen-in-het-geloof.

De laatste keer werd er extra veel tijd genomen, het werd een soort “gebedsdag”! Er was alle ruimte voor de dingen die ik ook zelf inbracht om voor te bidden - wat een liefde, deze aandacht van de hemelse Vader voor mij via mijn twee “zussen”! Aan het slot was ik zelf vastbesloten om er nu een punt achter te zetten! Het moest afgelopen zijn met die terneer drukkende acties van de tegenstander - ik kreeg zin en de kracht om met het gezag en in de autoriteit van Jezus alles, ja echt a l l e s de deur te wijzen, voor eens en voorgoed, amen, hallelujah! Wat een bevrijding!

En toen..., tot mijn grote verrassing werd er plots een mooi tafellaken voor me uitgespreid, kreeg ik een prachtig boeket bloemen in handen gedrukt en werd er een feestmaal voor me klaar gemaakt met lekkere broodjes en wat al niet meer!!! God, Vader, wat bent U goed! Samen met U mag ik in vrijheid verder leven, wat een rust. Die eerste week daarna voelde zo licht, zo hemels... Maar toen ik weer met beide benen op de grond stond, had ik in ieder geval één ding heel helder: ik hoef me niet en nooit meer teneer te láten drukken, maar mag en zal voortaan in de autoriteit van mijn Heer Jezus Christus weerstand bieden en alles van me afschudden en wegsturen in Zijn krachtige Naam! Wow! En zo is het! Dank U Vader, dank U Heer, dank lieve trouwe zussen!