Interkerkelijk pastoraat voor innerlijke genezing en bevrijding in
Den Haag, Zoetermeer en omgeving

Bevrijd van een seksverslaving

Ik ben een jonge vrouw van 30 jaar. Vanaf mijn tienerjaren heb ik geprobeerd om de leegte in mijn hart te vullen door steeds weer een nieuwe vriend te nemen. Hierdoor ben ik uiteindelijk verslaafd geraakt aan seks. Ik voelde mij heel schuldig en daardoor kon ik niet meer genieten van het leven, kon ik ook niet meer blij zijn en voelde mij depressief. En natuurlijk stond het ook tussen mij en God in.
Maar Gods Liefde heeft mij vrij gemaakt van iedere gebondenheid. En ik ervaar weer zijn Vreugde, Blijdschap, Vrede en Rust. Ik voel mij waarlijk vrij en dans nu weer voor God…..
Graag vertel ik je mijn verhaal.

Toen ik een meisje van 6 jaar was, ben ik samen met mijn ouders, broer en zus naar een gemeente gegaan in Suriname, waar wij toen woonden. Sindsdien hebben wij de Here Jezus Christus aangenomen als onze Redder en Verlosser. Toen besefte ik nog niet wie de Here Jezus Christus was. Toch ging ik naar de gemeente, eigenlijk om met mijn vriendinnen te spelen en om naar leuke Bijbelverhalen te luisteren. Daarnaast vond ik het altijd ontzettend leuk om in de gemeente te dansen. Tijdens de zangdienst sprong en danste ik met volle overgave. Wat vond ik het heerlijk om te dansen als klein meisje. Terwijl ik toen nog weinig besef over het geloof had en de Heer nog niet met geheel mijn hart aangenomen had als mijn Heer en Heiland.

Tijdens mijn tienerjaren ervoer ik een zekere leegte in mijn hart en die probeerde ik te vullen door een vriend te nemen. Ieder jaar weer een andere vriend, maar die leegte werd niet gevuld.
Op mijn achttiende drong het tot mij door dat God ook een relatie met ZIJN kinderen wil hebben en ging ik terug naar God. Een aantal jaren geleden viel ik helaas weer terug in mijn oude gedragspatroon door weer relaties aan te knopen met verkeerde jongens. Sinds ik klein was, kampte ik met gebrek aan zelfvertrouwen. Ik voelde mij weer beter als ik een nieuwe vriend had.
Maar ook toen ik al 25 jaar was, ervoer ik nog steeds die leegte in mijn hart.

Toen ben ik weer een relatie gestart met een jongen, waarmee ik uiteindelijk seks heb gehad. Tijdens die relatie wist ik dat seks voor het huwelijk niet goed is in de ogen van God, maar toch probeerde ik die leegte hiermee te vullen, wat natuurlijk weer niet lukte.
Op dat moment had ik geen flauw idee dat mijn vriend via manipulatie steeds meer invloed op mij kreeg (ik was als het ware betoverd), zodat ik hem helemaal niet meer kon loslaten. Seks werd steeds belangrijker voor mij. Ik kon niet meer zonder en ging ook steeds meer over tot zelfbevrediging, maar iedere keer voelde ik mij enorm schuldig tegenover God. Iedere dag en nacht leefde ik met een zeker schuldgevoel, kortom, het maakte mij lichamelijk en geestelijk kapot.

Mijn ouders, broer en zus waren helemaal niet op de hoogte van mijn seksverslaving. De angst om afgewezen te worden door mijn vriend, nam met de dag toe. Ik wist helemaal niet hoe ik uit deze val moest komen, omdat ik helemaal gebonden en vastgeketend was aan de onreine machten.
Na de dood van mijn lieve broer werd ik ook nog depressief en mijn verslaving aan de seks werd steeds groter.

Dankzij een goede vriendin ben ik in contact gekomen met het team van “Gods Liefde Maakt Vrij”. Tijdens de pastorale counseling heb ik geleerd over de Oneindig Grote Liefde van onze God. Ik heb geleerd dat Hij voor mijn zonden op het kruis is gestorven en dat Hij alles reeds heeft gedragen. Het heeft mijn relatie met de Heer versterkt. Nu heb ik een intieme en hechte band met de Heer.
Sinds ik van start ben gegaan bij “Gods Liefde Maakt Vrij” ervaar ik de kracht van God op nog een intensere manier in mijn leven. Iedere dag en nacht voel ik de aanwezigheid en tegenwoordigheid van de Heer in mijn midden.

Gods Liefde heeft mij inmiddels vrij gemaakt van elke gebondenheid. Wanneer ik in de tegenwoordigheid van de Heer ben, dan verlang ik niet meer naar een vriend of seks, maar ik verlang alleen en alleen naar de Liefde van God de Vader. In de tegenwoordigheid van de Heer is er Vrijheid van elke gebondenheid.
Ik kan het gevoel niet precies omschrijven wanneer je in Gods aanwezigheid bent. Het is gewoon een Geweldige ervaring. Ik kan het niet in woorden uitdrukken, omdat je het zelf moet meemaken om het te begrijpen. Het is een gevoel van Vrijheid.
Wat ben ik ontzettend blij dat ik heb deelgenomen aan de pastorale counseling, omdat ik op dit moment vrij ben van depressie, occulte machten, angst om afgewezen te worden en de seksverslaving. De Heer heeft mij waarlijk vrijgemaakt!

In al die jaren had ik niet gedanst voor God, omdat ik heel gebonden was door allerlei machten. Ik was ook depressief en kon niet meer lachen, maar nu kan ik niet stoppen met lachen. Ik kan niet stoppen om mijn God groot te maken.
Op de dag waarop de Heer mij heeft vrijgemaakt heb ik weer uitbundig en met volle overgave gedanst voor God. De Heilige Geest heeft elke leegte in mij gevuld en vervuld met ZIJN Liefde, Vreugde, Blijdschap, Vrede en Rust. De Heilige Geest heeft mij op die dag dronken gemaakt van meer en meer van Gods Liefde.
O wat is het heerlijk om vrij te zijn in de naam van Jezus Christus.
Natuurlijk blijft seks wel een gevoelig punt voor mij en moet ik alert zijn, maar ik geloof dat de Here Jezus Christus mij de kracht zal geven door ZIJN Heilige Geest om die strijd te overwinnen in de naam van Jezus Christus.

I'm not a victim anymore, but I'm a victor in the name of Jesus Christ. There is power in the name of Jesus Christ ! Thank you my God ! I love you sooo much my Lord and Saviour !