Interkerkelijk pastoraat voor innerlijke genezing en bevrijding in
Den Haag, Zoetermeer en omgeving

“Gods liefde maakt vrij”

De bovenstaande zin lijkt voor mij als een diamant: vanuit diverse hoeken zie je weer andere schitteringen als je ernaar kijkt. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook met Gods liefde zo is.
Ik geloof dat God, wat mijn leven betreft, in seizoenen werkt. Elke keer is Gods liefde weer anders en laat Hij weer iets zien wat genezen kan worden.
Zo ben ik vorig jaar ook de pastorale gesprekken ingegaan. Mede dankzij de liefdevolle benadering vanuit het team ontdek je een hoop over jezelf en je verleden.
Zo ben ik me nooit heel erg bewust geweest wat afwijzing en manipulatie voor schade heeft berokkend in mijn leven. Als kind had ik een dominante vader en een moeder die vanuit haar verwondingen en emoties manipuleerde. Juist in de jaren, die zo belangrijk zijn voor je verdere leven, was het soms overleven.

Jaren later rond mijn 18e leerde ik God kennen en begon mijn avontuur. Zeker in deze beginperiode ben je er niet bewust van dat je op veel gebieden in je leven nog verwond bent.
Twee jaar geleden ging ik door een scheiding heen. Ik heb toen bewust een keuze moeten maken om hierin God te vertrouwen. Ook hierin merkte ik dat mijn Vader in seizoenen werkt en Zijn timing altijd perfect is. Deze periode ben ik een paar keer ook goed op mijn gezicht gegaan en werd ik geconfronteerd met mijn pijn en persoonlijk onvermogen om goed te kunnen reageren op stormen en moeilijke situaties.

Er was voor mij een punt gekomen dat ik wist: ik loop vast met mezelf en heb hulp nodig, anders blijf ik in vicieuze cirkels ronddraaien van o.a. afwijzing en manipulatie. Ik had hulp nodig en zo geleid kwamen daarna de pastorale gesprekken.
Op de avonden deel je een hoop van je verleden en mag je handvatten ontvangen, veel meer ontdekken wie je bent in Christus, mensen vergeven en vooral ook jezelf kunnen vergeven omdat het Kruis in alles voorziet.

Het meest belangrijke aspect van de gesprekken is dat je dichter komt bij Christus. Hoe dichter bij Hem hoe meer je bewust wordt van jouw identiteit in Hem. Hoe meer van Gods liefde, hoe meer vrijheid!

Geestelijk heb ik samen met het team zogenaamde “gedenkstenen” mogen plaatsen. Niet meer accepteren dat de geestelijke wereld vanuit de duisternis, zoveel negatieve invloed zal hebben in mijn leven. Afrekenen met afwijzing, de geest van manipulatie niet meer laten domineren in mijn leven, waardoor ik de neiging had mezelf weg te cijferen.
Wat ik ook heb mogen leren is, dat bij God het woord “tijd” enkel een begrip is. Hij is zo geduldig met ons en verlangt ernaar dat wij in Zijn volledig plan komen… gewoon zoals Hij ons gemaakt heeft. Enkel God weet waar we geluk en blijdschap ontdekken in ons leven: dicht bij Hem.

Gaat u met mij die uitdaging aan?